YABANCI UYRUKLU TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE (TO THE ATTENTION OF ALL FOREIGN STUDENTS)

YABANCI UYRUKLU TÜM ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE (TO THE ATTENTION OF ALL FOREIGN STUDENTS)

TO THE ATTENTION OF ALL FOREIGN STUDENTS


“FASIL 105 YABANCILAR VE MUHACERET YASASI UYARINCA ÜLKEMİZ ÜNİVERSİTELERİNDE EĞİTİM GÖREN TÜM YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN ADAYA GİRİŞ TARİHİNDEN İTİBAREN 90 GÜN İÇİNDE ÖĞRENCİ İZNİ ALMALARI GEREKMEKTEDİR.” İçişleri Bakanlığı'nın www.icisleri.gov.tr.tr bilgi edin.

"ACCORDING TO CHAPTER 105 (ALIENS AND IMMIGRATION LAW) ALL FOREIGN STUDENTS HAVE TO GET STUDENT PERMIT TO STAY WITHIN 90 DAYS FROM ENTRY TO TRNC." Please visit website  www.icisleri.gov.ct.tr

 

 

Öğrenci İzni alabilmek için yapılması gereken adımlar

 

1.       KKTC sınır kapısından giriş yaparken üniversitenin size vermiş olduğu öğrenci kabul belgesi veya davet yazısı ile sorumlu memura ibraz ediniz.

2.       Sınır kapısından öğrenci giriş vizesi aldıktan sonra kabul aldığınız üniversiteye gidip kayıt işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.

3.       Kayıt işleminizi yaptırdıktan sonra www.icisleri.gov.ct.tr adresine girip ana menüde bulunan “Online İşlemler” menüsün “Öğrenci İzinleri” link’ine basarak Muhaceret sistemine kayıt işlemlerini başlatınız.

a.       İlk kez kayıt yaptıracak öğrenciler burada bulunan “Yeni Kayıt” butonuna basıp gerekli bilgileri doldurduktan sonra kendilerine ePosta ve/veya SMS yolu ile gelecek olan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz.

b.      Daha önce kayıt yaptıran öğrenciler burada bulunan “Giriş” butonuna basıp önceden almış oldukları kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirler.

4.       Sisteme giriş yaptıktan sonra buradaki adımları takip ederek yapılması gerekli olan işlemleri yapmaları gerekmektedir.

5.       Muhaceret sisteminden Yabancı Kayıt Numarası (YKN) almayı unutmayınız ve bu numarayı kaybetmeyiniz. Devlet dairelerinde yapılacak olan tüm işlemlerde YKN numarası ile yapılacağından gerekli olacaktır.

6.       Sağlık raporu için gerekli adımları yapınız.

a.       Geçerli bir sağlık raporunuz varsa “Geçerli Bir Sağlık Raporum Var” seçeneğini seçiniz.

                                                               i.      Üniversitenizin bağlı olduğu ilçe hastanesine gidiniz.

                                                             ii.      Öğrenci izinleri bölümünden raporunuzu doğrulatınız.

                                                            iii.      Sağlık Rapor harcınızı sistem üzerinden ödeyiniz.

b.      Geçerli bir sağlık raporunuz yoksa “Geçerli Bir Sağlık Raporum Yok” seçeneğini seçiniz.

                                                               i.      Laboratuvar harcınızı sistem üzerinden ödeyiniz.

                                                             ii.      Sistemde size ismi ve adresi belirtilen laboratuvarda sağlık testlerinizi yaptırınız.

7.       Sağlık raporu sonucuna göre muhaceret harç ödemesini sistem üzerinden online ödeme yapabilirsiniz.

8.       Sistem öğrenci izninizin hazır olduğunu gösteriyorsa, öğrenci izin belgenizi almak için kayıtlı olduğunuz üniversitenizin öğrenci işlerinden alabilirsiniz.


 



STUDENT PERMIT PROCEDURE

 

1.       At the port of entry into TRNC, submit your university acceptance or invitation document to the migration officer to get a student entry visa that is valid for 90 days.

2.       After getting student entry visa, you should complete your student registration procedures for the University.

3.       After completing university registration, you should start registering to the ONLINE IMMIGRATION SYSTEM at

www.icisleri.gov.ct.tr    Main Menu > Online Transactions > Student Permits

a.       For the first time registration, click “New Registration” button and fill in the required information. After this, you can login the system with the username and password sent by SMS or EMAIL.

b.       For access with an username and password previously obtained, click “Login”.

4.       After logging in to the system, you must follow and complete the steps described there.

5.       Please do not forget to get a “Foreign Student Registration Number” in the immigration system, and please do not lose this number. You will need this number in all official transactions.

6.       Follow the steps for getting a health report.

a.       If you have a valid healt report, click “I have a valid health report”

                                                               i.      Please go to the Dictrict Hospital, in which the University is located.

                                                             ii.      Get your healt report certified, in that Hospital.

                                                           iii.      Make your payment for “health report fee”, via the system.

b.       If you do not have a valid healt report, click “I do not have a valid health report”

                                                             i.          Make your payment for “laboratory tests fee”, via the system.

                                                           ii.          Get your lab tests performed in the Laboratory which the system provides its name and adress.

7.       According to the healt report, make your payment for “immigration fee”, via the system.

8.       If the system shows that the Student Permit is ready, you may get your permit document from the Registrar’s Office at the University.


 

Previous Article “Adli Yardımlaşma, Terör Suçları, Organize Suçlarla Mücadelede İşbirliği Konularında Önemli Adımlar Atıldı”
Next Article Bakan Ayşegül Baybars Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nu Kabul Etti.
Print
27469

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

«October 2018»
MonTueWedThuFriSatSun
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234